Casemanager Bedrijven Zuidwest (2024)

Werk/ Inkomen

Ben jij een netwerker en vernieuwer, durf je buiten de lijntjes te kleuren en heb je ervaring met matching tussen werkzoekenden en werkgevers?

Je gaat als casemanager werkgevers in de wijk Moerwijk aan de slag, voor het project ‘Wijkgerichte Aanpak naar Werk’ in Den Haag Zuidwest. In Den Haag Zuidwest werken we samen met de gemeenschap aan het inrichten van één toegangsplek voor mensen die werk willen vinden. We willen hen helpen bij het zetten van een eerste of een volgende stap naar werk. Dit willen we doen vanuit de behoefte van de gemeenschap, waarbij we met creatieve oplossingen nieuwe manieren uitproberen om werkzoekenden en werkgevers samen te brengen. Uiteindelijk moet dit leiden tot een werkende aanpak voor heel Den Haag, met een eigen karakteristiek per wijk.

Dit initiatief bevindt zich nu in de opstartfase. Jij gaat onderdeel uitmaken van een projectgroep met mensen uit Den Haag Zuidwest. We zoeken een projectmedewerker die zich thuis voelt bij de bewoners in de wijk, die stevige contacten met werkgevers kan aanleggen, hen kan inspireren voor en meenemen in de aanpak, en als projectgroeplid bijdraagt aan het resultaat.

Als projectmedewerker werkgevers, is jouw voornaamste taak om te bemiddelen tussen werkgevers en bewoners die, om wat voor reden dan ook, een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Het gaat niet zomaar om bemiddelen, maar om het samenbrengen van twee werelden waarin wordt ingespeeld op zowel de behoefte van de werkgever als van de bewoner. Je werkt hierbij nauw samen met je collega, de casemanager bewoners. Je stapt in dit pionierende project door, in samenwerking met de projectgroep, een werkproces hiervoor te ontwerpen, uit te testen en waar nodig aan te passen.

De krapte op de arbeidsmarkt is structureel. Tegelijkertijd is de arbeidsparticipatie in Den Haag relatief laag. Er wonen veel mensen in Den Haag die kunnen werken, maar dit om verschillende redenen niet doen. Voor veel mensen leidt het niet meedoen aan de arbeidsmarkt vaak tot financiële zorgen of problemen, kansenongelijkheid, een slechtere algehele gezondheid en een onder druk komende bestaanszekerheid. We willen deze neerwaartse spiraal doorbreken. We willen meer mensen bereiken die graag willen werken, maar niet de weg weten te vinden naar instanties (waaronder de gemeente) die hen kunnen helpen bij het zetten van een eerste stap richting werk.

Je verantwoordelijkheden omvatten onder andere:

  • het leggen van contacten met werkgevers en samen in gesprek gaan, over stappen die over en weer gezet kunnen worden om vacatures toegankelijker te maken;
  • het verwerven van vacatures, ook binnen informele netwerken. Je faciliteert en adviseert hierin;
  • zorgen voor passend werk, eventueel in samenspraak met klantmanagers, doorverwijzers en informele begeleiders, als de bewoner deze heeft;
  • fungeren als schakel naar de werkgeversdienstverlening van de gemeente Den Haag;
  • het onderhouden van samenwerkings- en netwerkrelaties, zowel intern als extern binnen de gemeente;
  • het bewaken van vastgelegde procedures en werkafspraken, en het tijdig signaleren van behoeften en knelpunten;
  • het organiseren van informatiebijeenkomsten en speeddates samen met de casemanager bewoners.

Jij brengt werkgevers en de behoeften van bewoners samen, en werkt met hen aan passende oplossingen. Je hebt een sterke nieuwsgierigheid naar anderen, denkt in kansen en durft te experimenteren. Je bent zelfstartend en hebt ervaring in het opbouwen van netwerken met maatschappelijk betrokken werkgevers, het matchen van werkzoekenden en werkgevers, job carving, werken in de wijk en innovatie. Kennis van het sociaal domein en de Haagse gemeentelijke context is een pre. Bovendien ken je de wijk Moerwijk goed en ben je op de hoogte van wat er speelt in de buurt.

Deze rol vraagt om de volgende competenties: ondernemend en resultaatgericht, lef om dingen anders te doen (ook bij tegenwind), handelen vanuit het belang van de bewoner/opgave, faciliteren wat er van je gevraagd wordt, samenwerkingsgericht, organisatiesensitief en goed in netwerken.

  • een 36-urige werkweek met een salaris van minimaal €3.317,- en maximaal €4.752,- bruto per maand (schaal 9), op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
  • ruimte om compensatieverlof op te bouwen;
  • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
  • een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% boven op je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof of salaris;
  • de ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden: er zijn diverse voorzieningen mogelijk;
  • opname in het ABP-pensioenfonds en een maandelijkse bijdrage aan je zorgverzekering;
  • deelname aan verschillende medewerkersnetwerken, zoals JongDenHaag, een netwerk voor jonge en zich jong voelende medewerkers die de organisatie, stad en elkaar beter willen leren kennen. Iedere maand zijn er verschillende activiteiten;
  • veel aandacht voor cultuur, wat begint bij het stadhuis, waar in het centrale deel culturele, educatieve, maatschappelijke, commerciële en sportieve evenementen en tentoonstellingen plaatsvinden;
  • en nog veel meer. Bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden.

De dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten (SZW) heeft ongeveer 4000 medewerkers (inclusief doelgroep-collega’s) in dienst en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet, Wet sociale werkvoorziening, de nieuwe Wet Inburgering, schuldhulpverlening en het gemeentelijk minimabeleid. De dienst SZW bestaat uit de directies Inkomen, Participatie en Voorzieningen (IPV), Den Haag Werkt (DHW) en Dienstverlening & Kwaliteit (D&K). SZW begeleidt inwoners naar werk, biedt ondersteuning en voorzieningen om mee te doen in de samenleving en verstrekt financiële bijstand aan mensen met een laag inkomen.

Gemeente Den Haag vindt het belangrijk dat iedereen een kans verdient op werk. Den Haag Werkt is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente. Bij ons draait alles om het creëren van werk- en ontwikkelkansen voor mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Samen met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, streven wij naar een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen de kans krijgt zijn talenten in te zetten. Wij helpen inwoners en werkgevers om met elkaar in contact te komen. Om te kijken welk werk bij iemand past. En we helpen op de werkvloer als dat nodig is, bijvoorbeeld door begeleiding na plaatsing. Er zijn allerlei ontwikkeltrajecten, subsidies en regelingen om mensen aan het werk te helpen bij bedrijven in de Haagse regio. Wij adviseren, begeleiden en ondersteunen daarbij.

Voor meer informatie over de functie, kun je contact opnemen met Wouter Plaisier, telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-83635841.

De gemeente Den Haag wil een werkgever zijn waar het prettig werken is. Waar het veilig is en waar ruimte is om vrijmoedig te spreken. Waar er ruimte is voor verschillende mensen, meningen en perspectieven. Den Haag, onze mooie stad achter de duinen, heeft medewerkers nodig die zich willen inzetten voor het welzijn en de leefbaarheid van al onze inwoners. Wees welkom om te solliciteren als jij je daarvoor wilt inzetten. Zo zijn we Samen Haags.

Vragen? Neem contact op met de recruiter

  • Solliciteer nu op jouw nieuwe baan! Als we onze nieuwe casemanager hebben geworven, sluit de vacature.
  • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.
  • De selectie vindt plaats op donderdag 20 juni.
  • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is bij externe sollicitanten een onderdeel van de selectieprocedure.

Wij werken zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus. Indien wij daar toch gebruik van maken, werken wij met vaste leveranciers.

Sollicitatieproces

Solliciteren:Je solliciteert door het invullen van ons online sollicitatieformulier.

Op gesprek:Super, je bent een stapje verder in ons sollicitatieproces. We leren jou graag beter kennen via een gesprek. Daarnaast krijg jij ook ruimte om meer over de gemeente, de functie en het team te weten te komen.

Arbeidsvoorwaarden:Gefeliciteerd! We doen je graag een aanbod met betrekking tot salaris, vakantiedagen en andere voorwaarden.

Aangenomen:Gefeliciteerd! We zijn het beide eens over de arbeidsvoorwaarden. Alleen het contract en de VOG moeten nog worden ondertekent en dan kan je starten bij de Gemeente

Indiensttreding:Op je eerste werkdag krijg je een introductie over de gemeente Den Haag en maak je kennis met je collega’s en werkplek. Hiermee begint je nieuwe baan bij de gemeente Den Haag.

Casemanager Bedrijven Zuidwest (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 6028

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.